Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс се застъпи за своя нападател Луис Суарес по повод санкцията от 10 мача, която ще трябва да изтърпи. През уикенда острието отново даде храна на критиците си, след като ухапа Бранислав Иванович от Челси.

Футболната асоциация на страната прибави 7 срещи към базовото наказание за грубо неспортсменско поведение, която е три двубоя.

„Не се чувствам подведен от Суарес, изобщо даже“, отсече Роджърс. „Вярвам, че има още половин дузина играчи със същия подход към мачовете, които биха се намирали в различно положение в момента заради клуба, в който играят.“

„Луис не е загубил доверието ми. Той е играч, който падна доста под високите стандарти, поставени от клуба. Това обаче не значи, че трябва да бъде изхвърлен на боклука. Тъкмо това направиха доста хора през последните дни, а аз не съм готов на такава стъпка.“

„Той е момче, което се труди неуморно – заедно със семейството си – за да се впише в нашия начин на живот. За съжаление допусна грешка и получи наказание, което според мен не съответства на това, което той направи. Лично за мен наказанието не беше толкова заради самия инцидент, колкото заради Суарес като човек. И Луис, и футболният клуб призна, че това, което стана, бе наистина грубо. Разбираме и нуждата и от санкция, но в този й вид не виждам никаква възможност или дори намерение да се помогне на играча за неговата реабилитация“, завърши Роджърс.