През този уикенд Висшата лига на Англия бе свидетел на едно от най-ужасяващите влизания от доста години насам, а рядко грубата игра не доведе дори до фаул...

Успехът за Уигън с 2:1 над Нюкасъл в неделя вечер бе ключов в битката на отбора за оцеляване, но победителите трябва сериозно да почерпят съдията Марк Холси, който не даде червен картон за бруталното влизане на Калъм МакМанамън, а пък в края на мача не видя играта с ръка на Майнър Фигероа, довела до втория гол за Уигън.

Младият халф на домакините МакМанамън правеше своя дебют с екипа на „латикс“ и играеше добре до инцидента през първото полувреме. 21-годишният футболист се хвърли в борба за топката, но вместо да стигне до нея, бутоните му се забиха в коляното на защитника на Нюкасъл Масадио Хайдара.

Младежкият национал на Франция изглеждаше сериозно наранен, а след мача мениджърът Алън Пардю потвърди, че Хайдара е закаран в болница със съмнения за сериозно увреждане на връзките на коляното.

Шокиращо обаче, освен че заслуженият червен картон не последва, съдията дори не отсъди фаул за „свраките“, а повторения показаха, че може би изобщо не е видял ситуацията. Логично, ФА ще дискутира инцидента на свое заседание и най-вероятно ще накаже сериозно МакМанамън.