Полицайка е била закарана до болницата със сериозна травма на главата, след като била ударена с бутилка при празненствата на 7000 привърженици на Лийдс, които отбелязаха подобаващо завръщането на любимия тим във Висшата лига след 16-годишно отсъствие и спечелването на Чемпиъншип на „Милениъм Скуер“ в неделя.

Други служители на реда получили леки контузии, след като „малка група от хора“ започнала да замеря с бутилки полицаите, докато 15 цивилни граждани също пострадали. Девет души бяха арестувани за нарушаване на обществения ред и районът беше изчистен до 23:55 часа. Полицията в западен Йоркшър подчерта, че масовите струпвания на обществени места са все още забранени поради пандемията от коронавирус.

„По време на уикенда, феновете се събираха в Лийдс, за да отпразнуват промоцията на клуба във Висшата лига. Продължаваме да им напомняме важността от спазването на ограничителните мерки срещу коронавируса и нашият подход остава насочен към въвлеченост и окуражаване за спазване на препоръките. В неделя, 19 юли, почти 7000 души се събраха на „Милениъм Скуер“ в Лийдс – докато по-голямата част от запалянковците се наслаждаваха и празнуваха, имаше малка групичка, които започнаха да замерят полицията с бутилки“.

„Безопасността на феновете и широката общественост е наша основна грижа. Насилието срещу полицейски служители няма да бъде толерирано и ще отвърнем подобаващо, за да гарантираме, че празненствата ще завършат без повече инциденти. Важно е да се напомни на хората, че не трябва да забравяме, че коронавирусът продължава да бъде около нас и, че масовите струпвания на обществени места са все още забранени“, каза помощникът на главния полицай в западен Йоркшър Оз Кан.