Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не скри своите притеснения относно заключителните мачове на тима му във Висшата лига. Чилиецът откровено призна, че има вероятност „гражданите“ да останат извън топ 4 на класирането, което ще ги лиши от участие в Шампионската лига през следващата кампания.

В неделя Сити посреща у дома Арсенал, който е трети във временното класиране. Победа срещу лондончани ще остави „небесно сините“ фаворити за четвъртото място пред Манчестър Юнайтед и Уест Хем. Пелегрини има на всичкото отгоре трудната задача да вдигне духа на футболистите си след отпадането в полуфиналите на Шампионската лига от Реал Мадрид.

„Много е важно да си осигурим Шампионска лига. Аз приключвам своя договор тук, но в същото време се тревожа, че няма да се класираме. Искам да завършим сезона по най-добрия начин“, каза Пелегрини.

„Смятам, че заслужаваме да бъдем в топ 4, понеже цял сезон бяхме в челото – от началото до края. Винаги бяхме сред първите четири позиции.“

„Мачът срещу Арсенал е специален, понеже е последното ми домакинство след три интензивни години. Винаги съм имал подкрепата на феновете и съм много доволен от играчите си. Никога не можеш да избягаш от усещането, че си могъл да спечелиш малко повече, но не мисля, че сме имали катастрофални кампании, докато бях тук. Спечелихме титлата във Висшата лига, два пъти Купата на Лигата, на два пъти бяхме на 1/8-финал в Шампионската лига, а сега отпаднахме на полуфинал. Ще е добре, ако успеем да завършим трети, но не бих го нарекъл необикновен“, заключи Пелегрини.