Изпадналият от Висшата лига през миналия сезон тим на Нюкасъл е все по-близо към завръщането си сред най-добрите в Англия. Това стана факт след победата над директния съперник за промоция Хъдърсфийлд. 

"Свраките" надделяха с 3:1 като гости над коравия си опонент и вече му дръпнаха с 11 точки в пряката битка за място в Премиършип. До края на сезона в Чемпиъншип остават още само 11 кръга. 

Този мач мина изцяло под диктовката на домакините от Хъдърсфийлд, но в същото време точните изпълнения бяха на сметката на "джордитата". И те поведоха в 10-тата минута чрез Мат Ричи, който беше точен от дузпа. 

Това освирепи "териерите", които тръгнаха смело напред, но за сметка на това инкасираха второ попадение в мрежата си. В 32-та минута Дарил Мърфи беше точен и даде повече от комфортна преднина на гостите. 

След този развой картината на терена не се промени много. Домакините атакуваха повече, но така и не успяха да стигнат до попадение. Или поне така беше до 72-та минута, когато намалиха на 1:2, когато точен беше Аарън Мууй от дузпа. 

Точка на спора беше сложена в продължението на двубоя, когато точен беше Дуайт Гейл и оформи крайното 3:1. Така Нюкасъл спечели трите точки и има 76 в актива си, докато Хъдърсфийлд е на третата позиция с 65.