Отборът на Нюкасъл надделя над закъсалия Астън Вила и се завърна на върха в Чемпиъншип след изиграването на мачовете от 32-ия кръг на шампионата. „Свраките“ се наложиха с 2:0, като по този начин нанесоха пета поредна загуба на тима от Бирмингам.

Това е първият път от далечната 1974 година, в който Вила допуска пет поредни поражения.

През първото полувреме двата тима трудно стигаха до чисти положения за гол, като резултатът бе открит при първата по-интересна ситуация в мача. Това се случи в 42-ата минута, когато отбраната на гостите не успя да се ориентира след разиграване от корнер.

След късо изпълнение на ъглов удар, топката бе центрирана в наказателното поле, след серия от рикошети в крайна сметка тя попадна в краката на Йоан Гуфран, който от близко разстояние не срещна трудности да се разпише.

През второто полувреме домакините продължиха да бъдат по-настоятелния тим и логично стигнаха до второ попадение, което предреши крайния изход на срещата. Вторият и последен гол в срещата падна отново след изпълнението на корнер пред вратата на Сам Джонстън. След подаване в пеналта, топката бе засечена от Ласелес, който не успя да отправи силен удар, но за сметка на това Хенри Лансбъри си реализира автогол. Футболистът на Вила бе застанал до единия от страничните стълбове, но в опита си да изчисти, тя рикошира в крака му и влезе във вратата за 2:0.

Нюкасъл събра актив от 69 точки, една повече от втория Брайтън. Вила пък остава във втората половина на таблицата – на 17-то място с 36 точки.