Унизеният Джон Тери ще трябва да понесе пореден удар по самочувствието си, след като бе разкрито, че е имал връзка с бившата приятелка и майка на детето на Уейн Бридж – Ванеса Перонсел.

Капитанската лента на Тери в националния отбор бе отнета, а преди мача между Челси и Сити в събота Бридж отказа да се здрависа с доскорошния си приятел. Това обаче най-вероятно няма да е последният неприятен момент за Тери след аферата.

Според авторитетния вестник „Мирър”, съотборниците на Тери в националния отбор са на страната на Уейн Бридж и дори си изпращат групови текстови съобщения един на друг, в които може да се прочете: „В лицето ти ДТ (Джон Тери). Сега Бридж означава бизнес. Това е война”, или пък: „Давай Отбор Бридж. Бридж, ти си легенда”.

Победата на Сити над Челси бе още един удар по Джон Тери. Централният бранител вече бе напуснал „Стамфорд Бридж”, когато Бридж бе хвърлян във въздуха в съблекалнята на „гражданите”. Съотборниците му дори посветиха победата на него.

Източник, близък до Бридж, разкрива пред „Мирър”: „Някои играчи на Англия поздравиха Уейн за това, че не се здрависа с него. Но това не е всичко. В състава на Англия има много настроения срещу Тери. Бридж е добро момче и те мислят, че не е правилно той да не отиде в Южна Африка, заради Тери. Има разделение. Това може да разруши групата”.