Отборите на Лестър и Астън Вила не успяха да се победят на "Кинг Пауър Стейдиъм" и завършиха при резултат 1:1 в първи сблъсък от полуфиналната сага между двата тима в Карабао Къп. Фредерик Гилбер откри резултата в 29-ата минута, а резервата Келечи Ихеаначо изравни в 75-ата минута. Основна причина за това Вила да не загуби срещата бе и вратарят на гостите Ориян Ниланд, който успя да спаси всичко, което може да спаси. Норвежецът на няколко пъти спираше Джейми Варди и Джеймс Мадисън. 

GettyImages/Gulliver
50 снимки

Футболистите на Дийн Смит малко изненадващо поведоха в резултата с първия си удар изобщо в срещата, въпреки че Лестър владееше иницативата през първия половин час на срещата. В края на полувремето пък "бирмингамци" бяха близо до втори гол, но само гредата спаси "лисиците", които успяха да изравнят след гбура грешка на Вила през втората част. 20-тина минути в срещата пък записа 18-годишният Инидана Василев, който е с български корени.  

Реваншът на "Вила Парк"е на 28 януари, вторник, от 21:45 часа. 

Мениджърът на домакините Брендън Роджърс нямаше кадрови проблеми, докато Дийн Смит не можеше да разчита на Кийнън Дейвис, Уесли, Ма Таргет, Джон МакГин, Джонатан Коджия и вратаря Том Хийтън. 


ЛЕСТЪР – АСТЪН ВИЛА 1:1

0:1 Фредерик Гилбер 29'

1:1 Кечечи Ихеаначо 74'

Срещата започна в спокойно темпо. В 13-ата минута дойде и първата опасност. Домакините разиграха добре пред наказателонто поле на Вила и Айозе Перес опита удар, който рикошира в играч на гостите и излезе на сантиметри от дясната греда на вратаря Ориян Ниланд в корнер.

В 18-ата минута Джони Еванс засече топката с глава след изпълнение на пряк свободен удар, но не успя да я насочи към вратата. 

Секунди по-късно неразбирателство в защитата на "виланите" можеше да доведе до сериозни неприятности за гостите. Марвелос Накамба опита да върне топката за Тайрън Мингс, но подари топката за Джейми Варди, който напредна и стреля от границата на наказателното поле, но Ниланд успя да избие в ъглов удар. 

В 22-ата минута отново Варди бе намерен с хубав пас и навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, но отново норвежкият страж на Астън Вила успя да спаси. В тези минути "лисиците" вдигнаха темпото в търсене на попадение.

Точно в този период обаче гостите успяха да стигнат до изненадващо попадение с първия си удар към вратата. Анвар Ел Гази навлезе в пеналтерията отляво и центрира на далечната греда, където Фредерик Гилбер успя да изпревари Бен Чилуел и засече топката във вратата на Каспер Шмайхел за 0:1.

В 42-ата минута гостите се разминаха с второ попадение. Джак Грийлиш центрира отляво в наказателното поле, където централният бранител Езри Конса изпревари Шмайхел и отправи удар с глава, който обаче рикошира в напречната греда.  

В добавеното време на първата част Джеймс Мадисън стреля силно от добра позиция, но Тайрън Мингс успя да блокира удара и тя излезе в ъглов удар, след който Еванс стреля с глава, но в аут. Така завърши и първото полувреме.

На почивката мениджърът на домакините Брендън Роджърс извърши промяна. Той пусна в игра Хамза Чудури, който замени Денис Прает.

В първите 15-тина минути на второто полувреме домакините диктуваха темпото на терена, но до някаква сериозна опасност така и не се стигаше.

В 63-ата минута Мадисън беше намерен в наказателното поле и нанесе удар, който обаче Ниланд отрази.

Четири минути по-късно на терена се появи Конър Хърихейн за гостите. Той замени Махмуд Трезеге. Малко след това и Келечи Ихеаначо влезе в игра, след като смени Айосе Перес в състава на "лисиците".  

В 73-ата минута стражът на гостите Ориан Ниланд за пореден път се превърна в герой. Рикардо Перейра изведе Мадисън отдясно в наказателното и англичанинът стреля в близкия ъгъл, но норвежецът спаси.

Минута след тази ситуация в игра за Астън Вила се появи Индиана Василев, който е с български корени. Той смени Анвар Ел Гази.

Секунди след неговата поява обаче домакините успяха да възстановявят паритета. Дъглас Луис се забави с решението си какво да прави с топката и това позволи на резервата Хамза Чудури да чукне леко кълбото към Джейми Варди, който с едно докосване намери Келечи Ихеначо в дъгата на наказателното поле. Нигириецът успя да си намери място за стрелба между двамата бранители на гостите Кортни Хаус и Тайрън Мингс и не остави шансове на правещия отличен двубой Ориан Ниланд - 1:1.

В 82-ата минута Джейми Варди беше изведен от Рикардо Перейра отдясно в наказателното поле и шутира, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

Четири минути преди края на срещата Хенри Лансбъри замени Марвелос Накамба. 

Стартови състави на двата отбора:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here it is - your #lcfc XI to play Villa 🔵 #LeiAvl • #CarabaoCup

Публикация, споделена от Leicester City (@lcfc) на

ЛЕСТЪР (3-5-2): 1. Каспер Шмайхел (к) – 4. Чаглар Союнчу, 6. Джони Еванс, 28. Кристиан Фукс – 21. Рикардо Перейра, 8. Юри Тилеманс, 26. Денис Прает, 10. Джеймс Мадисън, 3. Бен Чилуел – 9. Джейми Варди, 17. Айозе Перес

Старши треньор: Брендън Роджърс

АСТЪН ВИЛА (3-4-3): 25. Ориян Ниланд – 30. Кортни Хаус, 40. Тайрън Мингс, 15. Езри Конса – 3. Нийл Тейлър, 11. Марвелос Накамба, 6. Дъглас Луис, 24. Фредерик Гилбер – 10. Джак Грийлиш (к), 21. Анвар Ел Гази, 17. Махмуд Трезеге

Старши треньор: Дийн Смит

Главен съдия: Крис Кавана, Англия

Стадион: „Кинг Пауър Стейдиъм“, Лестър, Англия