Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо продължава с атаките си към хората от Футболната асоциация на Англия, които изготвиха програмата за натоварения коледно-новогодишен период. Португалецът може да се вкара в проблеми заради думите си, че за разлика от други треньори той не разполага с „добри приятели в точните кресла”.

Все още Специален?

„Червените дяволи” изиграха 4 мача в рамките на 215 часа по Коледа и Нова година, като три от тях приключиха при равен резултат. В същото време градският съперник и лидер в класирането Манчестър Сити, който тази вечер приключва своя цикъл от срещи, имаше почти 247 часа между първия и четвъртия си двубой.

„Отговорът винаги е един и същ. Вие, телевизионните компания взимате решенията  и ние трябва да ги приемем”, каза Специалния пред beIN Sports. „Вярвам, че вие взимате решенията, но също така вярвам, че някои клубове или някои мениджъри имат добри приятели в точните кресла, а аз ги нямам.”

Жозе сипа щедро на разбирача Скоулс

Челси от своя страна имаше 270 часа между първия и последния от мачовете си, които приключат с дерби срещу Арсенал в сряда. „Топчиите” и Тотнъм пък почти се доближиха до 290 часа. Единствен Лестър имаше по-малко време в сравнение с Юнайтед (213 часа). Най-спокойни пък бяха в Уест Хем, където натовареният график се случи в 294 часа.