Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо харчи повече на трансферния пазар, отколкото неговия колега от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Това показва статистиката за инвестираните пари в нови попълнения от двамата от 2008 година насам.

Не само това, но Моуриньо е треньорът вложил най-много средства за нови играчи от всички специалисти, които са работили в Европа.

Португалецът е похарчил 1 милиард 240 милиона и 390 хиляди евро за нови играчи.

За сравнение Гуардиола е пръснал за трансфери 1 милиард 11 милиона и 150 хиляди евро. Това прави средно по 112 милиона и 300 хиляди евро на сезон.

Карло Анчелоти е втори в списъка на треньорите с най-големи харчове на трансферния пазар в този период от време. Той е използвал  1 милиард 93 милиона и 800 хиляди евро за нови попълнения.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо похарчи над 286 милиона лири за трансфери за 18 месеца на "Олд Трафорд", но все още не може да превърне отбора в реален кандидат за титлата във Висшата лига.

Тъжният Моуриньо: Това е най-трудната ми Коледа

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола похарчи 360 милиона лири за същия период, но отборът прави страхотен сезон, като е в рекордна серия от 17 поредни победи във Висшата лига. 

Моуриньо: 300 милиона за трансфери не са достатъчни

"Манчестър Сити купува крайни защитници на цената на нападатели", изригна Моуриньо, визирайки похарчените от "гражданите" 102 милиона паунда за Кайл Уокър и Бенжамен Менди.

Венгер отговори на оплакванията на Моуриньо: Така съм от 21 години

Когато журналистите му припомниха, че той самият е похарчил 286 милиона паунда за селекция, откакто е начело на Юнайтед (срещу 360 милиона от страна на Пеп Гуардиола), Моуриньо обясни, че това не е достатъчно. ""300 милиона? Не е достатъчно, не е достатъчно. Големите отбори харчат такива пари, каквито другите не могат да си позволят. Цените за големите в исторически план клубове са различни. Те плащат на пазара за историята си", коментира Моуриньо.