Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо съвсем не остана длъжен на клубната легенда Пол Скоулс след поредната порция критики, които някогашният английски национал отправи.

След победата с 2:0 над Евертън във Висшата лига Скоулс отново се изказа остро. Този път основната му мишена бе рекордната покупка в историята на „червените дяволи” – Пол Погба. Скоулс заяви, че французинът изглежда извън форма и просто се носи по течението в мачовете.

Легенда на Юнайтед жегна Специалния

Срещу Евертън Погба обаче бе в основата на успеха и затова Моуриньо се счете длъжен да нанесе ответен удар. „Единственото нещо, което Пол Скоулс прави, е да критикува, а това е нещо съвсем различно”, започна тирадата си Специалния.

„Не всеки от нас трябва да бъде феноменален, както той беше навремето като играч. Това не задължава всички останали.”

„Погба дава всичко от себе си през цялото време и понякога играе много добре. Друг път нещата не му се получават. Не е негова вината, че е изкарал много повече пари от Пол Скоулс. Погба с нищо не е виновен, просто футболът е такъв.”

„Смятам, че Пол Скоулс ще остане в историята като феноменален футболист, но не и като феноменален анализатор. Предпочитам да го разглеждам като феноменален играч, който е дал толкова много на клуба, който съм горд да представям.”

„Всеки ден и аз давам най-доброто. Ако един ден Пол реши да бъде мениджър, му пожелавам да може да постигне 25 процента от моите успехи. 50 процента се равняват на 12 и пловина трофеи, така че 25 процента е около 6 трофея. Ако той постигне такава успеваемост, ще бъде доста щастлив”, допълни Моуриньо.