Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори откровено пред „Скай Спорт“. Португалецът винаги е интересен събеседник и разказа за отношението на хората към него, както и за плановете му с „шпорите“ за следващия сезон.

„Хората ме гледат с различни очи“, казва той, когато го попитат дали получава повече критики от другите топ мениджъри.

„Знам, че хората очакват от мен да правя неща, които не очакват от много други. Не чета много, но с някои от въпросите, които получава, имам това чувство, да“, добави още той.

„Например, онзи ден след мач (б.а. победата с 3:1 над Нюкасъл) първият въпрос беше за играч, който не стартира сред титулярите. Когато даден футболист не играе би други треньори, това никога не е проблем. Те правят ротации. Вземат решения. Оставят на пейката невероятни играчи и всеки знае, че това е тяхната работа. Това е начинът, по който може да се направи голям отбор. Но когато Тотнъм за първи път през сезона има например Лукас Моура, Стивън Бергвайн, Ерик Ламела и Хюн-Мин Сон, хората винаги ме питат за тези, които не играят. Усещам, че гледат различно на мен“, заяви португалецът.

„Анализираме постоянно с моите колеги и знаем, че вършим много положителна работа. Мога да сравня този период с моя опит в Порто. Когато попаднах в клуба през януари 2002 година, половината от сезона беше минал тежко, но той бе много важен за подготовката за следващия. Така че това правя сега, натрупвайки знания и опит в клуба, за да се подготвя за следващата кампания“, каза Моуриньо.

През следващите две години Порто печели две титли, една Купа на УЕФА и Шампионската лига. Но дали това ще предстои за Тотнъм?

„Да видим. Да видим“, казва португалецът.

„При нормални обстоятелства и без толкова много контузии, Тотнъм би бил в четворката“, допълни още той.

„Нека видим какво ще направят другите на трансферния пазар. Не става въпрос да направим анализ на самите себе си, а да погледнем и конкурентите ни. Доволен съм от глобалността на отбора, който имам и се надявам, че можем да играем с по-малко докосвания, за да се подобрим. Това ще ни направи по-конкурентни, по-адаптирани към начина на мислене на терена, който винаги се опитвам да предам. Ако успем с това, тогава ще видим“, заяви Моуриньо.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.