"Манчестър Юнайтед вече е затворена страница за мен, това е част от историята", заяви мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо, който утре ще се изправи срещу бившия си тим в мач от Висшата лига.

Моуриньо бе уволнен от Юнайтед преди около година, а сега се завръща на "Олд Трафорд" с "шпорите".

"Чувствам се добре за този мач, обичам големите мачове, обичам да играя срещу най-добрите отбори и да се завръщам на местата, където съм бил щастлив. Имам прекрасни отношения с феновете на Манчестър Юнайтед. Когато се върнах на стадиона като коментатор, бях изумен от топлото им посрещане. Утре се връщам на "Олд Трафорд" като треньор на отбор, който ще иска да победи Юнайтед. Разбирам, че феновете ще искат точно обратното, така че очаквам по време на мача да ме забравят", коментира Специалния на днешната си пресконференция, цитиран от БГНЕС.

Португалският специалист цитира Нелсън Мандела, за да опише престоя си в Манчестър Юнайтед.

"Аз никога не губя - или печеля, или се уча. В Юнайтед спечелих и учих. Не е моя работа да анализирам Юнайтед сега, освен като наш съперник. Анализирам тяхната игра и как можем да ги победим, това е важното за мен", допълни Моуриньо.

Треньорът на Тотнъм заяви, че няма никакви притеснения да използва Кристиан Ериксен, Тоби Алдервайрелд и Ян Вертонген, въпреки че договорите на тримата изтичат в края на сезона.

"Те са страхотни професионалисти и знаят от какво се нуждае клубът. И тримата са готови да играят и да забравят ситуацията с договорите. Това е най-важното за нас, защото ние участваме в три турнира", каза Жозе.

Двубоят между Тотнъм и Манчестър Юнайтед ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Срещата от 15-ия кръг на Висшата лига е от 21.30 часа българско време.