Мениджърът на Евертън Роналд Куман ще бъде уволнен при негативен резултат в следващия мач на отбора от Висшата лига срещу новака Брайтън като гост в средата на месеца, съобщава "Сън".

"Сините" от Ливърпул допуснаха четири поражения в последните си пет мача от шампионата и с актив от 7 точки заемат 16-ото място във временното класиране след седмия кръг. Евертън завърши на седма позиция през миналия сезон и се класира в Лига Европа, а през лятото Куман похарчи над 140 милиона лири за селекция, но резултатите на този етап не отговарят на очакванията.

Куман за заплахата от уволнение: Нелепо е!

"Очевидно нещата са извън моя контрол в момента. Както и преди, се старая да извличам максимума от играчите. Ако няма отдаденост и липсва агресия, това може да стане причина да преосмисля бъдещето си. Не мога да се оплаквам от отношението на футболистите в мача с Бърнли. Опитахме всичко, но не се получи. Разбирам разочарованието на феновете и освиркванията от трибуните", коментира холандският спец след домакинското поражение от Бърнли с 0:1 вчера. Основният акционер в клуба Фархад Мошири на този етап застава зад Куман.

"Намираме се в лош момент. Но от началото на сезона срещнахме четири от кандидатите за титлата, на три от които гостувахме. Добавяйки и още четири срещи от квалификациите и от груповата фаза на Лига Европа, това вече тежи. Физически и психически играчите са поуморени. Освен това имаме и седем контузени. Все още е началото на сезона и Куман има пълното ми доверие. Наясно съм, че страхотните ни фенове заслужават повече. Вярвам, че нещата ще се оправят и няма да ги подведем", каза Мошири.