Евертън и Нотингам Форест са изправени пред отнемане на точки и финансови глоби заради нарушение на правилата за „печалба и устойчивост“ във Висшата лига.

"Карамелите" вече бяха наказани с отнемане на десет точки по-рано през сезона и от клуба са бесни след новите обвинения.

"Футболен клуб Евертън взима в предвид решението на Висшата лига да съобщи за нарушение на правилата за "печалба и устойчивост" в периода, завършващ със сезон 2022/23, на самостоятелна комисия", се казва в изявление на клуба.

"Това обвинение обхваща периоди, за които вече клубът бе наказан. Към момента клубът обжалва тази санцкия. Сега трябва да се защитаваме от обвинения, които включват същите времеви периоди, за които вече бяхме наказани. Евертън може да заяви на феновете си, че ще продължи да отстоява позицията си, докато тече обжалването", пишат още мърсисайдци.

В моментното класиране след 21 кръга Евертън е на 17-о място със 17 точки, въпреки че мърсисайдци реално са спечелили 27. Нотингам е на 15-о място с 20 точки.