Астън Вила победи Нюкасъл с 2:0 в двубой от 13-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха реализираха Хурикейн и Ел Гази през първата част на двубоя, а така Вила се върна на пътя на победите след 3 поражения в първенството.

В 28-ата минута на срещата Джонджо Шелви изпълни отлично пряк свободен удар към вратата на Вила, но вратарят отрази удара. Малко след това Дъглас Луис стреля много точно, но Дубравка беше на ниво.

В 32-ата минута Хурикейн матира вратаря на гостите, за да изведе Вила напред в резултата след изпълнение на свободен удар. Четири минути по-късно центриране от пряк свободен удар на голмайстора на първото попадение, позволи на Ел Гази от няколко метра да удвои преднината на тима.

В края на полувремето Федерико Фернандес стреля добре, но вратарят на домакините не позволи тя да влезе в мрежата му.

През втората част Сен Максимен стреля отлично в 47-ата минута, то Хийтън показа рефлекс и спаси. В 60-ата минута удар на Айзък Хейдън беше отчаян от отлична вратарска намеса и така Нюкасъл не съумя да намали резултата.

Три минути по-късно Грийлиш изпробва мерника си, но топката профуча над напречната греда. В рамките на две минути между 76-ата и 77-ата, Дубравка отчая нападателите на Вила в лицето на МакГин и Уесли.

Вила се нареди на 15-ото място в класирането с актив от 14 точки, а Нюкасъл е позиция нагоре и с точка повече.