В днешни времена на защитниците не им е нужно да отделят твърде много време за разучаване на съперниковите нападатели, твърди звездата на Ливърпул - Върджил ван Дайк. Миналогодишният играч на годината във Висшата лига обясни, че броят на мачове в Англия е пределно достатъчен, за да знае добре силните и слаби страни на всички голаджии в първенството.

В събота Ван Дайк ще се изправи срещу бившия си отбор Саутхемптън, където играе бившият играч на Ливърпул - Дани Ингс. Двамата се засякоха за шест месеца в Мърсисайд, преди обаче нападателят да бъде изпратен под наем при "светците", а в последствие и продаден.
Холандецът заяви: "Той е ключов футболист за тях. Радвам се за него и за отбора като цяло. Надявам се да запазят формата си, но в събота ние ще опитаме да измъкнем нужния ни резултат.

"Аз лично мисля, че в съвременния футбол не е толкова нужно да разучаваш всеки нападател, срещу когото ще се изправиш. Обикновено техните силни и слаби страни са добре познати за всички, така че за самият защитник остава просто да бъдем максимално добре подготвен за самия мач. Трябва да бъдеш на 100 процета готов във всеки момент и за всичко.

"Обикновено играем срещу нападатели, срещу които сме излизали много, много пъти".

Ван Дайк премина в Ливърпул от Саутхемптън и бе помолен да коментира този трансфер две години по-късно: "Не твърде лошо решение, нали?". / БТА