Ливърпул не спира да мисли само за следващия мач. Това потвърди вратарят на клуба Алисон Бекер след победата с 2:0 над Уест Хем, потвърждавайки, че пред отбора няма друга алтернатива.

Голове на Мохамед Салах и Алекс Окслейд-Чембърлейн през двете полувремена донесоха на „червените” 19 точки аванс на върха в класирането на Премиършип.  Алисон пък направи някои сериозни спасявания срещу „чуковете”, които гарантираха на Ливърпул победи над всички 19 други тима в първенството.

Бразилецът акцентира, че отборът просто не може да спре да мисли за следващите мачове, въпреки че разликата е комфортна, тъй като е наясно колко тежък е английския шампионат.

„Казвали сме го, казваме го, и винаги ще го казваме – фокусът ни лежи само върху следващия мач. Винаги гледаме към него, тъй като това е най-важното нещо. Винаги искаме да даваме най-доброто от себе си. Знаем на какво сме способни и колко далеч можем да стигнем, но това трябва да го показваме на терена. Премиър лийг е топ първенство и не можеш да спреш да мислиш за идния мач, а трябва да продължаваш”, каза Алисон Бекер пред сайта на клуба.

„Винаги е трудно да играеш срещу Уест Хем. Те са добър отбор, макар да не са на добро място в класирането в този момент. Съставът им има качество и играят много, така че трябваше да се постараем. Бяхме спокойно и отбелязахме два гола. Те също имаха положения, но ние се защитихме отборно, което е най-важното нещо”, завърши той.