Германският Байер Леверкузен се подготвя за яростна офанзива от Ливърпул за офанзивния полузащитник Кай Хаверц през идното лято. 20-годишният футболист е считан за един от най-големите таланти в Европа, а през миналия сезон закова 20 гола за „аспирините”.

Леверкузен желае да получи 130 милиона евро за национала на Германия, който е желан от редица клубове от Стария Континент. Според германското издание Bild, само три клуба обаче наистина могат да си позволят услугите на младия футболист.

Става въпрос за Байерн Мюнхен, Ливърпул и неназован испански клуб.

От „Бай Арена” очакват Юрген Клоп да бъде най-активен при желанията си за футболиста и да дойде ранна оферта за играча. Ако се случи тази сделка, то европейският клубен шампион ще строши трансферния си рекорд, който се държи от Върджил ван Дайк. Холандският защитник бе привлечен през януари 2018-а година от Саутхемптън за 75 милиона паунда.

Юрген Клоп планира да замени почти сигурно напускащия Адам Лалана с Кай Хаверц, след като контрактът на англичанина изтича в края на този сезон. В края на миналата година пък германецът призна, че в даден етап ще дойде моментът, в който той да трябва да предприеме следващата стъпка от кариерата си.