Бронзова статуя на най-успешния мениджър в историята на Ливърпул – Боб Пейсли, бе поставена непосредствено до „Анфийлд”. Скулптурата е направена благодарение на генералния спонсор на клуба, след като Standard Chartered празнува 10-годишнина колаборация с европейския клубен шампион.

Идеята на компанията е да научи младите фенове на клуба какъв е заветът от Пейсли. Статуята е направена по една от най-великите снимки в кариерата на Пейсли, който изкарва от терена на гръб контузения Емлин Хюз от терена. Високата близо два метра и половина статуя е точно на площад „Пейсли” и е възможно привържениците на „червените” да си правят снимки с нея.

Членове на семейството на Пейсли, заедно с Ема Лин Хюз – дъщерята на бившия капитан на „червените”, шефът в клуба Питър Муур, официално откриха скулптурата на „Анфийлд” преди сблъсъка със Саутхемптън в събота.

Пейсли е прекарал почти 50 години в Ливърпул при различни обстоятелства, но най-запомнящото е престоят му като мениджър – между 1974-а и 1983-а година, когато печели с клуба 19 трофея, включително шест титли и три европейски купи.

„Боб Пейсли е един от най-успешните английски мениджъри за всички времена и винаги поглеждаме към неговите успехи. Неговият дан към Ливърпул е огромен и е голяма част от богатата клубна история и затова скулптурата вече е до стадиона”, каза Питър Муур.