Върджил ван Дайк изглежда, че прави големи стъпки в напредването на своето възстановяване. Бранителят на Ливърпул се готви предварително за летните тежки тренировки на Юрген Клоп, които ще стартират за отбора от 12-и юли.

Ван Дайк скъса кръстни връзки след цинично влизане в крака му от стража на Евертън Джордан Пикфорд, което не му даде възможност да играе повече след октомври за мърсисайдци през този сезон. Освен всичко това, нидерландецът пропусна UEFA EURO 2020 за своята роднина.

29-годишният защитник е в португалския град Алгарве, където продължава да тренира след операцията на коляното си. През този сезон той изигра едва осем срещи за Ливърпул.

Той е заедно с неговия съотборник Джо Гомес, както и младият вратар Марсело Питалуга. Част от щаба на Клоп също е там, като Андреас Корнмайер помага на футболистите чрез своите съвети за фитнес и кондиция.

Корнмайер наблюдава тренировките на Ван Дайк, Гомес и Питалуга, които страдаха от сериозни контузии през сезона. По всичко личи обаче, че и тримата ще са на линия още в първия ден за летния лагер на Ливърпул, който първоначално ще се проведе в новата база на клуба в Къркби.

В кратък клип в Instagram Ван Дайк публикува как отиграва топка, гърдирайки я, след което с мощен шут с контузения му десен крак матира Миталуга с попадение.