Защитникът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, е изиграл ключова роля в успешния трансфер на Коди Гакпо. Бранителят лично се е обадил на сънародника си, за да го убеди, че "Анфийлд" е правилното място за него.

Нападателят бе трансферна цел номер едно на големия съперник на мърсисайдци - Манчестър Юнайтед, но Ливърпул успя да отмъкне 23-годишния футболист под носа на "червените дяволи".

От ръководството на Ливърпул вече са договорили трансфера за сума около 50 милиона евро, включително бонусите. За Гакпо предстоят медицински прегледи и оформянето на някои последни детайли, като в Ливърпул се надяват да го видят в червено още през първите дни на месец януари, когато отваря трансферния прозорец.

Медиите в Англия твърдят, че капитанът на Нидерландия - Ван Дайк, е провел много важен телефонен разговор за младото бижу на "лалетата" и е успял да промени решението му да премине на "Олд Трафорд". Самият Ван Дайк, като че ли намекна за предстоящия трансфер, часове преди да се е случил.

"Да се надяваме, че скоро ще приветстваме нови играчи в отбора. Ще видим. Мисля, че качествените играчи са винаги добре дошли в Ливърпул", бяха думите на бранителя мигове след победата над Астън Вила в понеделник и часове преди трансферът на Гакпо да стане факт.