Шампионът Ливърпул трябва да играе до края на сезона в английското първенство така, както го направи в реванша срещу Реал Мадрид, заяви халфът на отбора Джорджинио Вайналдум.

"Червените" отпаднаха на четвъртфиналите след 0:0 у дома, но надиграха испанците и само неточния мерник запази равенството.

"Този мач ни дава надежда. Трябва да запазим увереност, да продължим да работим и да завършим сезона по желания от нас начин", каза полузащитникът в интервю за клубния уебсайт.

"Показахме нашия стил на игра - владеехме топката, използвахме адекватно контрапресата и почти всичко ни се получи. Създадохме много положения и ни липсваха само головете. Щеше да бъде много по-различен мач, ако в началото на мача бе влязъл един. Това щеше да ни даде още повече увереност, а и щеше да ни остава само още един до полуфиналите", добави той.

"За съжаление, мачът завърши 0:0. Пак ще кажа обаче, че играхме много добре. Заради това съжаляваме още повече за резултата от първия мач, където пуснахме твърде лесни голове. В днешни времена е трудно да се върнеш от подобно представяне. Особено в Шампионската лига", каза още Вайналдум.