Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино очаква до края на сезона централният защитник Тобиас Алдервейрелд да се завърне към обичайното си ниво при все целия трансферен шум около последния.

Тотнъм се предаде, продава Алдервейрелд

Белгийският национал изпитва трудности да си върне титулярното място след контузията в бедрото, която получи към края на миналата календарна година. В Англия обаче са убедени, че формата на играча не е единственият мотив за случващото се. Много по-голямо значение там отдават на отказа на Алдервейрелд да подпише нов договор.

Намекнаха на ас от Тотнъм, че може да се размине с Мондиала

29-годишният защитник се пазари да получава в пъти по-висока заплата, за да остане верен на „шпорите”, които от своя страна са известни със строгата си финансова дисциплина и нежеланието да разклатят сериозно структурата на заплатите в тима. В споразумението на Алдервейрелд с Тотнъм фигурира клауза, според която през лятото на 2019 година всеки желаещ може да го закупи срещу само 25 милиона паунда. Затова ако диалогът между двете страни продължи по същата неудачна пътека, има голяма вероятност футболистът да бъде продаден още след края на настоящата кампания.

Напоследък Почетино предпочита да залага на Дейвинсон Санчес и Ян Вертонген като централни защитници, а при трудната победа над Стоук Сити (2:1) през миналия уикенд вече възстановеният Алдервейрелд остана дори извън групата.

ПСЖ предлага заплата от 10 милиона на Алдервейрелд

„Тук се правят драми от най-дребните неща. Предвид серията ни от 14 поредни мача без загуба няма да говоря за футболист, който не играе”, отсече Почетино.

„Тоби беше контузен дълго време, но все още е наш футболист и има 2 години по договора си. Сигурен съм, че той ще играе отново до края на сезона. Той се справя добре в тренировките. Просто трябва да изчака своя шанс, ала точно днес няма никакъв смисъл да говорим относно тази ситуация”, допълни аржентинският тактик.