Дистанцията между Тотнъм и един от най-добрите му футболисти – централния защитник Тоби Алдервейрелд се увеличава с всеки изминал ден. Твърдото нежелание на клубния бос Даниел Леви да удовлетвори финансовите претенции на белгийския национал най-вероятно ще накарат високо ценения защитник да си потърси нов клуб, пише вестник „Дейли Мейл”.

Тотнъм губи важен играч чак до април

28-годишният футболист кара своя трети сезон с екипа на „шпорите”, като почти веднага след идването си в Северен Лондон се утвърди като основна фигура. Бившият ас на Аякс минава за един от най-класните на своя пост във Висшата лига, затова евентуална раздяла ще бъде труден за преглъщане удар.

В момента Алдервейрелд получава по 50 хиляди британски лири седмично, което е доста скромно в сравнение заплатите на останалите топ защитници в Премиършип. Белгиецът има договор с Тотнъм до лятото на 2019 година и настоява да се изравни с най-скъпоплатените в отбора, което е значи повече двойно увеличение в парите.

Алдервейрелд не е близо до нов договор с Тотнъм

„Шпорите” засега не са съгласни и се успокояват с мисълта, че разполагат с едностранна опция за продължаването на контракта с още 12 месеца. Същевременно обаче в него е залегнала освобождаваща клауза за 25 милиона паунда, която може да бъде задействана във всеки един момент.

Предвид сравнително ниската сума не е чудно, че Манчестър Сити проявява върл апетит към Алдервейрелд. Ако преговорите между играча и Тотнъм окончателно се провалят, а пък бранителят поеме към друг тим, то тогава Даниел Леви за пореден път ще трябва да отговаря на неудобни въпроси относно структурирането на заплатите в отбора.