Мениджърът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър обяви, че първият етап от тестването за коронавирус на играчите, треньорите и служителите на клубовете от Висшата лига са обнадеждаващи. Вчера стана ясно,, че сред първите 748 теста са открити шест положителни проби за COVID-19, като една от тях е на асистент-мениджъра на Бърнли Иън Уоън, а в тима на Уотфорд случаите на заразени са три, включително и защитника Адриан Мариапа.

"Много хора бяха тествани и знаците са окуражителни. Тестването се прави много изчерпателно. Това са едни малки стъпки към подновяването на пълноценни тренировки", коментира Уайлдър. По-късно тази седмица предстои да се проведе още един етап на тестване, а междувременно треньорът на "остриетата" похвали възпитаниците си добрата форма, в която са се появили на тренировка след дългата карантина.

"Момчетата са професионалисти и се върнаха за тренировки в брилянтна форма. Те имаха индивидуални програми за поддържане на физическата кондиция и не знаеха кога ще трябва да се завърнат за тренировки, така че се поддържаха през цялото време", обясни Уайлдър.