Те се насочиха на юг, за да се изправят срещу новака Брайтън. На път тръгна състав, който бе скъпоструващ и толкова хвален през лятото. Но Евертън не показа с нищо на стадион Амекс, че е способен да затвори устите на критиците. Играчите на Роналд Куман допуснаха гол от отбор, който изпитва сериозни проблеми в атака. Карамелите така и не успяха да се разпишат от игра, като за точката им бе нужна дузпа – а резултатът ги остави на 16-та позиция. Колко време ще получи Куман да накара машината да заработи?

„Феновете на Евертън не са щастливи и те започват да се обръщат срещу Куман, защото отборът не играе добре”, споделя Фил Невил.

„Понякога се случват загуби, но поне наблюдаваш желанието за игра и усилията, хвърлени от футболистите. А към този момент налаганият стил не се харесва на феновете. При домакинството Куман ще бъде под напрежение. Евертън ще застане зад него, не се съмнявам в това, но той се нуждае много повече от трите точки, отколкото Венгер.”

 „Мисля, че трябва да започнем да опазваме мрежата си чиста. Направихме го няколко пъти в началото на сезона, но след това нещата се промениха, поради една или друга причина. Като защитник, аз трябва да поработя върху основите, да организирам хората пред себе си. Трябва да спрем да допускаме голове и това ще ни осигури по-стабилна основа в мачовете”, казва Майкъл Кийн.

Евертън има само 2 победи в лигата този сезон, а пораженията са вече 4. Освен това тимът допусна загуба в Лига Европа през седмицата. Карамелите завършиха на 7-мо място миналия сезон и похарчиха около 140 милиона лири, за да подсилят състава. Нещо не работи както трябва и мениджърът трябва да поправи това.

„Нуждаем се от по-директен стил на игра, в сегашното ни състояние е по-добре да играем директно, а не късо. Не разполагаме с нужната увереност за това. Нито нужното качество”, признава Роналд Куман.

Одѐнтиор – от латински, този надпис на банера означава „с голяма смелост“ – а Уотфорд бе верен на това свое мото в мача срещу Арсенал, когато надигра лондончани през втората част. Тимът на Арсен Венгер бе повел в резултата благодарение на Пер Мертезакер – който записа първия си старт в лигата от април 2016. Но артилеристите не показаха решителност и борбеност, и Уотфорд стигна до пълен обрат след почивката. Арсенал, който доминираше в притежанието на топката през първото полувреме, бе на колене при последния съдийски сигнал.

„След мача е много лесно да се отправят критики към представянето ни. Добре, ние искаме да се поучим от този резултат, защото мислехме, че трябва да спечелим. Трябва да бъдем много, много разочаровани от представянето си през втората част и отговора ни, когато резултатът бе изравнен”, сподели Мертезакер.

„Най-добрите отбори в света имат силни и слаби мачове. Най-важното в края на деня е да убедиш феновете, че успешният сезон не зависи от един или два мача, а от това всички да застанат зад тима”, споделя пък Венгер.

Напрежението е огромно и сега е моментът да бъде показано, че формата е временна, а класата – вечна. Евертън има само 1 победа в последните 7 срещи в лигата, а Арсенал все още търси първи успех като гост. Сблъсък, който ще тества устойчивостта на двата отбора – кой ще успее да отвърне на предизвикателството с по-голяма смелост?

Мачът Евертън - Арсенал е от 15,30 часа по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY!