Звездата на Лестър Сити Рияд Марез е трябвало да преглътне солидна доза шеги след неуспеха да си намери нов клуб през лятото. Алжирецът  отчаяно желаеше да премине в Рома, но в крайна сметка двете ръководства не се разбраха за цената, което очевидно  е било прието с чувство за хумор от останалите играчи на „лисиците”.

„Седях си у дома, когато ми се обади Джон Ръдкин (футболният директор на Лестър – б.р.), като ми каза, че Алжирската футболна федерация са дали разрешение на Рияд да пропусне мач на националния тим”, разказа мениджърът Крейг Шекспир.

„Ситуацията ни постави на ръба, защото вече зависехме от други хора. Разбрахме, че той иска трансфер, понеже го изрази гласно. Нашите собственици обаче настояваха да получат реалистична сума в замяна.”

„Да се справя с тази ситуация беше нещо, което прибавих към опита си като мениджър. После Марез се върна в тренировките и трансферният прозорец затвори, а всички го наричахме Том Ханкс заради филма „Терминалът”, разкри наставникът.

Във въпросната лента героят на Ханкс се оказва в невъзможност да напусне летище в САЩ в течение на месеци заради политически конфликт.