Лутън и Ливърпул завършиха 1:1 в мач от 11-я кръг на Висшата лига. Попадението за домакините бе дело на Тахит Чонг, а за гостите точен бе Луис Диас в петата минута на добавеното време. Ливърпул не успя да покаже познатото си лице и се измъкна в последните минути от загуба срещу новак във Висшата лига. С това равенство Лутън е вече 17-и с 6 точки на сметката си, а Ливърпул е на трета позиция с 24 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Първият удар бе в петата минута, след като Рос Баркли опита да стреля, но Алисон бе чудесно позициониран и улови безпроблемно. Впоследствие Дарвин Нунес успя да се отскубне и шутира от границата на наказателното поле, но Камински също внимаваше и изби в корнер.

В 13-а минута Трент Александър-Арнолд направи феноменален пас от централната линия, като откри в предни позиции Дарвин Нунес, който от трудна позиция стреля, но топката се отби от напречната греда и излезе в аут. Малко след това Райън Гравенберх направи добър рейд и намери Нунес, а уругвайският нападател отново пробва удар от разстояние, който Камински спаси.

В 34-а минута Райън Гравенберх напредна отново по страхотен начин, намирайки Диого Жота в наказателното поле, но ударът на португалеца бе спасен от Камински.

Първият удар за втората част дойде в 63-а минута от близо 30 м разстояние, като той профуча високо над напречната греда на Лутън. Малко след това Чидози Огбене надигра по феноменален начин противниковата защита и навлезе в наказателното поле, като стреля от чиста позиция, но Алисон успя да спаси с крак.

Пет минути по-късно Харви Елиът достави страхотен пас с левия крак, а Коди Гакпо опита изключително трудно изпълнение с пета, но не съумя да уцели вратата. В 70-а минута Мохамед Салах получи прекрасно подаване в наказателното поле и намери с глава непокрития Дарвин Нунес, който на празна врата от един метър не успя да отбележи - огромен пропуск на уругваеца.

В 79-а минута Гравенберх пое топката добре с левия крак и отправи моментален удар с левия крак извън наказателното поле, но Камински внимаваше и изби в корнер. В 81-а минута Лутън организира невероятна контраатака, при която Рос Баркли намери на фланга Иса Каборе, а последният изведе Тахит Чонг сам срещу вратаря, като нидерландецът преодоля Алисон, за да открие резултата  - 1:0 за Лутън.

Пет минути по-късно Конате бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но топката профуча покрай десният страничен стълб на "шапкарите". В петата минута на добавеното време Луис Диас бе намерен с феноменален пас от Харви Елиът, а колумбиецът се пребори във въздуха и успя да отбележи с глава, за да изравни резултата - 1:1.

Три минути по-късно Лутън имаше страхотен шанс отново да отбележи, но Алисон съумя да спаси, за да те предотврати втори гол във вратата си.

Стартови състави:

Лутън: 24. Томас Камински, 15. Теден Менги, 4. Том Локиър, 2. Гейбрил Ошо, 45. Алфи Даути, 30. Андрос Таунзенд, 13. Марвелос Накамба, 6. Рос Баркли, 12. Иса Каборе, 7. Чидози Огбене, 9. Карлтън Морис

Ливърпул: 1. Алисон, 2. Джо Гомес, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 8. Доминик Собослай, 10. Алексис Мак Алистър, 38. Райън Гравенберх, 20. Диого Жота, 11. Мохамед Салах, 9. Дарвин Нунес