Босовете на Челси се надяват, че идването на новия мениджър Франк Лампард ще бъде решаващ фактор, който да убеди крилото Калъм Хъдсън-Одой да сключи нов контракт.

Тази седмица стана известно, че Байерн е направил ново предложение за 18-годишния футболист, който бе желан от баварците и през януари.

"Сините" обаче отвърнаха с отказ на офертата на стойност 22.5 млн. паунда. До края на контракта на Хъдсън-Одой остават 12 месеца и младият играч не бърза да приема предложението на родния си клуб, съгласно което заплатата му ще бъде увеличена на 100 000 паунда седмично. Хъдсън-Одой все още се съмнява, че ще играе редовно през следващия сезон, след като се възстанови от травмата си. Челси се надява да реши този проблем с помощта на Лампард, който ще замени тръгналия си Маурицио Сари. 

По време на сезона си в Дарби Каунти Лампард доказа умението си да работи с млади играчи, а в добавка Челси се намира под трансферно ембарго и наскоро загуби Еден Азар. Всичко това създава условия Хъдсън-Одой да стане титуляр и да обвърже бъдещето си със "сините". /БГНЕС