Предстои ли нова ера в историята на Нюкасъл Юнайтед? Това се питат феновете на „свраките”, след като късно снощи изтекоха информации, че клубът е бил продаден на арабски шейх. Собственикът на клуба Майк Ашли на няколко пъти се опита да се раздели с акциите си, но неуспешно. Този път обаче, по всичко личи, че сделка най-вероятно ще има, като различни източници дори съобщават, че тя вече е подписана.

Според спекулациите към този момент, новият собственик на Нюкасъл Юнайтед се казва Шейх Халед бин Зайед Ал Неян, който е братовчед на собственика на английския шампион Манчестър Сити Шейх Мансур. Той е член на кралското семейство на Абу Даби и преди време се провали с оферта за Ливърпул на стойност 2 млрд. паунда, въпреки че от ръководството на „червените” отказаха да потвърдят за подобно предложение.

За акциите на Нюкасъл, Халед бин Зайед ал Неян ще плати 350 млн. паунда, а първата задача пред него ще бъде обвързването на мениджъра Рафаел Бенитес с дългосрочен договор, пишат медиите в Англия.

61-годишният Шейх Халед е президент на Федерацията по ветроходство и гребане в ОАЕ, но винаги е имал интерес към футбола и в частност Висшата лига. Той също е основател на Bin Zayed Group – водеща група от фирми с интерес към местните и международни пазари. Ключовите за компанията дейности обхващат четири сфери – строителство и енергетика, търговия и промишленост, недвижими имоти и технологии и финансови услуги.

Информациите, които към този момент не са официално потвърдени, хвърлиха в екстаз феновете на „свраките”, чийто тим не е печелил голям трофей от далечната 1969 година, когато клубът печели Купата на панаирните градове.

Оттеглянето на Майк Ашли само по себе си е отлична новина за привържениците, като отношенията им с него винаги бяха обтегнати. Чашата за тях преля в момента, в който бизнесменът реши да преименува стадиона „Сейнт Джеймсис Парк” на една от фирмите си.

Още по темата:

Рафа Бенитес ще остане в Нюкасъл при определени условия

Китайски милиони изкушават Бенитес

Продажбата на Нюкасъл е отново на дневен ред