Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитерс върши чудеса от храброст с отбора и въпреки че не получава почти никаква подкрепа от боас Майк Ашли, успява да го държи над чертата на изпадащите. Но сега "свраките" ще влязат в тежка битка за подписа на испанеца. 

Причината е, че един от най-богатите китайски клубове Гуангджоу Евъргранде изкушава специалиста с огромна заплата и възможност да изгради отбор по свой вкус. А до търсене на нов наставник се стигна заради очакваното напускане на сегашния наставник Фабио Канаваро, който е на крачка от поемането на националния отбор на Китай. 

Заплатата на Канаваро е 15 млн. евро годишно, което е и най-високото възнаграждение в китайския елит. Със сигурност, ако се навие да отиде в Най-многолюдната страна, Бенитес ще взима повече от него и това ще е висока заплата дори за стандартите на Висшата лига. 

Испанецът има договор с "джордитата" само до края на сезона и обяви, че няма да преговаря за подновяването му, поне докато не осигури и на теория оцеляването на отбора в елита. Но заради противоречията с Майк Ашли, вероятно е да напусне.