Манчестър Юнайтед е предявил интерес към младия полузащитник на Нюкасъл Юнайтед Шон Лонгстаф, предава Sky Sports News. Мениджърът Оле Гунар Солскяер е хвърлил око към халфа, който прави силна кампания с екипа на „джордитата” през този сезон.

Въпреки това от северния английски клуб ще направят всичко по силите си да запазят в редиците си 21-годишния футболист, потвърждавайки пред медията, че той не се продава. Лонгстаф подписа нов договор с тима от „Сейнт Джеймсис Парк” до лятото на 2022-а година, след като се утвърди с игрите си в първия тим на Рафаел Бенитес. От Нюкасъл ще се опитат да преподновят договора на футболиста през това лято, за да се избегне негов трансфер.

Лонгстаф направи девет мача, откак дебютира за „свраките” в Премиър лийг, но получи контузия в коляното срещу Уест Хем. Младият английски халф, който е продукт на академията на Нюкасъл, отбеляза в своя дебют – срещу Бърнли при победата с 2:0 през февруари.

През втората половина от сезона футболистът получи похвали от Бенитес, който каза, че Лонгстаф го очаква голямо бъдеще във футбола. Халфът също така бе споменат с добро от мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола след победата на Нюкасъл с 2:1 над „гражданите” през януари.

Активността на Юнайтед през летния трансферен прозорец се очаква да е голяма, след като вицепрезидентът на отбора Ед Уудуърд се е заел с мисията да помогне на Солскяер да изгради наново състава на „червените дяволи” след турболентната тазгодишна кампания.