Уулвърхемптън победи с 2:0 Брентфорд в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг. "Вълците" стигнаха до важния успех съвсем заслужено с по едно попадение във всяко полувреме.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Ветеранът Диего Коща откри резултата в 27-ата минута. Бившият нападател на Челси и Атлетико Мадрид отбеляза първия си гол за Уулвс, след като получи пас в наказателното поле от Тоти по левия фланг и без да се бави простреля вратаря Давид Рая. В средата на втората част Хий-Чан Хуан удвои, когато се оказа на правилното място, за да реализира от близко разстояние, след като Итън Пинок не успя да изчисти топката добре в наказателното поле.

С успеха си днес Уулвс вече заема 13-о място с 34 точки - седем над опасната зона и тимът на Хулен Лопетеги може да диша по-спокойно в средата на таблицата. Брентфорд от своя страна остава с 43 и към момента е на девето място.

Фулъм сложи край на негативната си серия, след като спечели с 3:1 гостуването на Евертън. Преди тази среща лондончани бяха загубили последните си пет мача. Поражението остави тима от Ливърпул на 17-а позиция, но след изиграването на останалите мачове от кръга той може да се окаже в зоната на изпадащите.

Харисън Рийд изведе “котиджърс” напред в средата на първото полувреме. Те можеха да поведат и по-рано, но удар на Хари Уилсън срещна гредата. “Карамелите” отговориха с добра игра и попадение на Дуайт Макнийл в 35-ата минута. Тимът на Шон Дайч започна активно втората част, но Фулъм отново поведе. В 51-ата минута Хари Уилсън се разписа, след като бе изведен оттлично от Вилиан.

Попадението обърка Евертън и домакините загубиха ритъма си. Дан Джеймс вкара трето попадение за гостите в 68-ата минута. “Котидъжрс” пропуснаха да увеличат преднината си, а “сините” направиха някакъв финален натиск, но той не доведе до нищо.

Кристъл Палас надделя с 2:0 в гостуването си на Саутхамптън в мач от 31-ия кръг на Премиър лийг. Това бе изключително важен успех за лондончани в борбата им за оцеляване в най-високото ниво на английския футбол срещу пряк конкурент. Двете попадения бяха дело на Еберечи Езе (54’, 68’), който се разписа на два пъти през втората част.

“Светците” започнаха добре срещата и имаха добро положение още в 13-ата минута, но той бе пропилян от Джо Арибо. Две минути след това Майкъл Олис успя да вкара гол за гостите, но то веднага бе отменено поради засада. Десетина минути след това и Уокът стреля опасно, но покрай вратата.

“Орлите” взеха преднина десет минути след началото на втората, част, когато хубав пробив отляво на Джордан Аю завърши с удар, а лошото спасяване на Гавин Базуну прати топката в краката на Еберечи Езе, а той отблизо прати топката в мрежата за 0:1.

Именно Езе удвои преднината на Кристъл Палас в 68-ата минута, когато за втори път преодоля Базуну с великолепен удар извън наказателното поле. Малко след попадението Карлос Алкарас пък нацели гредата в опит да намали изоставането на своя тим. Като цяло обаче Кристъл Палас не допусна големи проблеми и в крайна сметка гостите се поздравиха с победата в двубоя.

По този начин Рой Ходжсън спечели втората си победа начело на тима и “орлите” вече дишат доста по-спокойно в борбата си за оцеляване в Премиър лийг, тъй като се изкачиха до 12-ото място в подреждането с 36 точки. Задачата на Саутхамптън пък става все по-сложна, тъй като те продължават да заемат последното място в подреждането с 23 точки, на четири от Евертън, който е първият тим над чертата.