Отборите на Уулвърхемптън и Челси завършиха наравно - 0:0, в мач от 18-ия кръг от английския футболен елит. По този начин "вълците" продължиха колебливите резултати при лондончани в последно време, макар именно те да имаха сериозни претенции тази среща да не се състои поради солиден брой заразени с коронавирус в отбора на Томас Тухел.

Все пак Челси излезе със солиден състав при визитата си на "Молиню", но с една резерва по-малко, а Кристиан Пулишич направи най-сериозния пропуск за европейския шампион в мача, след като пропусна сам срещу Жозе Са. Уулвс пък игра уверено и вдъхновено, като привидно имаше превес при играта, но до официален гол не се стигна. Те все пак вкараха в 15-ата минута чрез Даниел Поденс, но Раул Хименес бе в засада и попадението бе отменено.

Равенството напрви така, че Челси изостана още повече от върха, където е Манчестър Сити. Челси е с 37 точки, докато Сити вече е с 44. Уулвс пък остава десети и е с 22 точки, колкото има и Астън Вила.

Gulliver/GettyImages
43 снимки


В четвъртата минута "вълците" стигнаха до първия си удар в мача, но опитът на Даниел Поденс рикошира и излезе в корнер. Четвърт час след началото на мача Уулвс реализира гол чрез Поденс, но той бе отменен поради засада в хода на атаката на Раул Хименес.

Играта на домакините беше по-добра от тази на "сините", които не влязоха добре в мача и им беше нужно повече време да се ориентират в мъглата в Западен Мидландс. В 22-ата минута Н'Голо Канте спря подадена топка за Поденс с ръка, а Канте беше последен в защитата и не позволи на нападателя на Уулвс да продължи нападението, оставайки сам срещу Едаур Менди, но реферът Дейвид Куут не отсъди нищо в тази ситуация. Пет преди края на първата час Поденс достави центриране отляво към Леандер Дендонкер, а белгиецът отправи удар с глава, който обаче бе слаб, за да затрудни Менди.

Хората на Бруно Лаж започнаха втората част с висока преса спрямо лондончаи, целейки да взимат топката възможно най-високо по терена. Ситуации пред вратата на Едуар Менди липсваха, а на почивката в игра за "сините" се появи Саул Нигес. В 73-ата Рийс Джеймс центрира от свободен удар, а Маунт отправи удар от близка дистанция, но топката бе блокирана и отиде в ъглов удар, от който не произлезе нищо вълнуващо за гостите. 

12 преди края Жозе Са направи брилянтно спасяване, след като Канте и Алонсо комбинираха, а испанецът изведе прекрасно Пулишич сам срещу португалеца. Стражът на Уулвс обаче скъси ъгъла и с брилянтно блокиране прати топката в ъглов удар. Дълбоко в добавеното време капитанът на Уулвс Коуди направи перфектен за него блок след удар на гостите, за да опази вратата на "вълците" "суха".


FT / УУЛВЪРХЕМПТЪН - ЧЕЛСИ 0:0

Рефер: Дейвид Куут

Стадион: "Молиню"

Стартови състави:

Уулвс: Са, Хьовер, Килман, Коуди, Саис, Марсал, Дендонкер, Невеш, Моутиньо, Поденс, ХименеС

Мениджър: Бруно Лаге

Челси: Менди, Алонсо, Рюдигер, Силва, Чалоба, Аспиликуета, Джеймс, Канте, Маунт, Пулишич, Зиеш

Мениджър: Томас Тухел