Мениджърът на Арсенал Унай Емери смята, че клубът е на правилния път, за да „направи нещо много важно” през сезона. „Артилеристите” са на третото място в Англия, а в понеделник вечер затварят деветия кръг с визита на Шефилд Юнайтед.

Победа над „остриетата” ще доближи Арсенал на точка зад Манчестър Сити. Прогресът на Арсенал в Лига Европа също е забележим, където Емери е специалист, а в четвъртък лондончани приемат Витория Гимараеш. Испанецът е убеден, че неговият отбор е на правилния път и вярва, че ръководителят по футболните въпроси Раул Санлехи и техническият директор Еду Гаспар също са на това мнение.

Последния двубой от 9-ия кръг на Висшата лига между Шефилд Юнайтед и Арсенал ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

„Мисля, че се движим много добре и съм щастлив за развитието на отбора. Доволен съм от състава си, а в последния един месец работим наистина добре. Всичко е позитивно и мисля, че можем да направим нещо голямо през сезона. Така говорих и с Раул, който вижда нещата като мен”, коментира Емери.

Испанският наставник ще има избор на играчи за гостуването на „Брамал Лейн”, след като се завръщат ключови фигури. Нападателят Александър Лаказет ще премине фитнес-тест, а Ектор Бейерин, Киърън Тиърни и Роб Холдинг се завръщат в състава.

Очаква се 18-годишният Букайо Сака да стартира от първата минута за „топчиите”. „Мисля, че младите играчи се развиват добре и сме конкурентни сега. Да бъдеш конкурентен е добре за целите ти. Можем да променяме схемата и играчите, за да прибавя качество в отбора си. Можем да играем отборно, силни сме и искаме да печелим всички мачове”, призна още Емери.