Отборът на Уест Хем разби Лестър с 3:0 като гост в първа среща от неделната програма на 4-тия кръг във Висшата лига. С попадения се отчетоха Михаел Антонио, Пабло Форналс и Джарод Боуен. 

Срещата започна по най-добрия начин за възпитаниците на Дейвид Мойс, след като "чуковете" поведоха рано в резултата.  Попадението падна в 14-та минута и беше дело на Михаел Антонио, който се възползва от превъзходно подаване на Аарън Кресуел, който беше оставен твърде сам. 

Двадесет минути по-късно добрата игра на гостите се увенча с нов удар по амбициите на "лисиците".  В 34-та минута, след наглед безцелно изчистване след тъч на Аарън Кресуел, отбраната на "лисиците" проспа положение, за да може Пабло Форналс да се откъсне сам срещу Каспър Шмайхел и да отбележи за 2:0. 

Втората част продължи да се развива по същия начин, като момчетата на Брендън Роджърс се оказаха напълно неспособни да затруднят отлично изградения дефанзивен блок на Уест Хем. В 83-та минута интригата беше окончателно прекършена. След поредната си скоростна контраатака Пабло Форналс успя да изведе по отличен Джарод Боуен, който не прости на Шмайхел за трети път, вкарвайки за 3:0. 

В края на срещата Джейми Варди пропусна сам срещу стража на гостите, преди Харви Барнс да отбележи, но попаденето бе отменено поради засада. По този начин "лисиците" не успяха да регистрират нито един точен удар за целия двубой. 

Така Уест Хем влезе в топ 10 на класирането с 6 пункта от 4 мача, докато Лестър не успя да запази 100-процентовия си актив, оставайки с 9 пункта.