Отборът на Уест Хем продължи доброто си представяне от 2021-а година. В първия ден на новата 2022-а „чуковете“ победиха с 3:2 Кристъл Палас на „Селхърст Парк“. С победата лондончани се доближиха на една точка от четвъртия Арсенал, който по-рано днес загуби от шампиона Манчестър Сити с 1:2.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Михаил Антонио засече страхотно подаване на Саид Бенрама, за да открие резултата в 22-ата минута. Три по-късно Мануел Лансини с безпощаден удар с левия крак от около 16-17 метра удвои. В продължението на първата част, след видеопреразглеждане бе отсъдена дузпа за Уест Хем, която Лансини реализира за втория си гол в мача.

Въпреки че водеха с 3:0, момчетата на Дейвид Мойс трепериха до последната минута за победата. Десетина минути преди края Майкъл Олис центрира добре, а Одсон Едуард засече и намали на 1:3. В продължението на срещата асистентът за първия гол Олис реализира от фал за да оформи крайния резултат. Матета пък имаше шанс да направи резулатата 3:3 в последната минута на добавеното време, но акробатичният му удар не намери вратата на Фабиански.