Уест Хeм Юнайтед постигна голям обрат и победи с 2:1 Бърнли като гост в двубой от 13-ия кръг на английската Висша лига. И трите попадения в този двубой паднаха след почивката. Джей Родригес изведе домакините напред в 49-ата минута, когато бе точен от дузпа, но в самия край „чуковете“ стигнаха до пълен обрат след автогол на Дара О'Шей (86') и победно попадение на Томаш Соучек в добавеното време.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

В 38-ата минута домакините имаха доста основателни претенции за дузпа след контакт на крака на Цоуфал с Колеошо. Главният рефер не отсъди нищо, а ВАР прегледа ситуацията, но не се намеси.

Три минути след почивката все пак Бърнли получи 11-метров наказателен удар, след като отново Колеошо падна след контакт с Кудус. ВАР отново се намеси и този път препоръча на рефера да изгледа повторение. След като го направи, той посочи бялата точка. Родригес стреля мощно за 1:0.

В 86-ата минута Кудус премина между четирима бранители и центрира към близката греда, където Мубама засече, то топката рикошира в О'Шей и попадението бе записано като автогол. В 91-вата минута Соучек засече от воле центриране на Кудус.

Така Бърнли загуби и седмото си домакинство от началото на сезона, ставайки едва втория отбор в историята на английския футбол с подобно негативно постижение. Тимът на Венсан Компани остава на дъното с актив от едва четири точки. Уест Хем пък вече е девети с 20 пункта.