Отборите на Уест Хем и Тотнъм не успяха  да излъчат победител в дербито помежду си от междинния кръг на Висшата лига. Двубоят в Лондон приключи при резултат 1:1, а головете паднаха още през първата част. Гостите откриха чрез Бренън Джонсън в 5-ата минута, а в 19-ата Курт Зума изравни, след като засече топката от корнер.

Във временното класиране Уест Хем седми с 45 точки, докато Тотнъм продължава да преследва Астън Вила за четвъртото място. В момента „шпорите” са пети с актив от 57 точки, две по-малко от бирмингамци.

25 снимки

Двубоят на Олимпийския стадион в английската столица започна с отличен шанс за домакините. Кудус проби много добре отляво, след като преодоля Педро Поро и пусна пас към Джаръд Боуен в наказателното поле. Английският национал стреля от трудна позиция и прати топката в аут.

Отговорът на Тотнъм бе светкавичен. Още в следващата си атака „шпорите” успяха да открият резултата. След атака по левия фланг, топката попадна в Тимо Вернер, който се справи с лекота с Цоуфал и центрира във вратарското поле, където Бренън Джонсън от близка дистанция успя да насочи топката в мрежата.

В 10-ата минута Педро Поро стреля опасно към вратата на Соучек, но този път вратарят имаше късмет.

Уест Хем показа характер и въпреки ранния гол не се стъписа и продължи да атакува опасно. При едно от поредните си нападения, домакините стигнаха до корнер. След центрирането от ъгловия удар, Курт Зума пробва удар с глава, топката се отклони в гърба му и влезе в мрежата за 1:1 в 19-ата минута.

В 37-ата минута „чуковете” стигнаха до пряк свободен удар на удобна позиция пред вратата на Тотнъм. Зад топката застана Джеймс Уорд-Праус, който стреля много добре, но вратарят на гостите успя да боксира и да предотврати сигурен гол.

Втората част започна с много добър шанс за Уест Хем. Михаил Антонио имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле фронтално срещу вратата на гостите. Силният му шут обаче бе отразен от Викарио.

В 50-ата минута Пакета получи  пред наказателното поле, обърна се майсторски и с левия крак стреля силно, но прати топката покрай вратата на Тотнъм и вратарят на гостите нямаше нужда да се намесва.

Тотнъм отговори с много добра многоходова атака, която завърши с удар от дистанция на Бисума, който обаче стреля встрани от вратата.

Точно след час игра се разкри и най-добрата възможност за Михаил Антонио в мача. Нападателят на домакините бе изведен очи в очи с вратаря на Тотнъм, напредна и въпреки че за  момент се засуети и бранител на „шпорите” го догони, Антонио успя да се измъкне. Голмайсторът на „чуковете” се оказа абсолютно сам срещу Викарио в наказателното пое, но стреля право в ръцете му от много изгодна позиция.

В продължението на срещата Дестини Удоджи имаше великолепна възможност да подари победата на своя тим. Бранителят бе оставен абсолютно сам в наказателното поле и стреля, но право в ръцете на вратаря.

 FT УЕСТ ХЕМ - ТОТНЪМ 1:1

0:1 Джонсън 5', 1:1 Зума 19'

Уест Хем: 1 Фабиански, 5 Цоуфал, 4 Зума, 33 Емерсон, 28 Соучек 7 Джеймс Уорд-Праус, 20 Боуен, 10 Пакета, 14 Кудус, 9 Антонио

Тотнъм: 13 Викарио, 23 Поро, 17 Ромеро, 37 Ромеро, 37 Ван де Вен, 38 Удоджи, 8 Бисума, 30 Бетанкур, 22 Джонсън, 10 Мадисън, 16 Вернер, 7 Сон