Уест Бромич победи с 3:0 Саутхемптън в мач от 31-ия кръг на Висшата лига и постигна важен успех в битката за спасението.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Домакините стартираха вихрено двубоя и още в 5-ата минута реализираха попадение чрез Мбайе Диане, но то бе отменено заради засада.

Три минути по-късно Калъм Робинсън стреля красиво, след което топката прелетя покрай десния страничен стълб.

Веднага след това гостите имаха добра възможност. Кайл Уолкър-Питърс се измъкна от защитата на Уест Бромич и останал сам срещу Сам Джонстън стреля в тялото на вратаря.

В 12-ата минута Конър Таузенд овладя отлично топката и отправи плътен изстрел, но Фрейзър Форстър се намеси решително и изби.

В средата на първата част ситуации се откриха и пред двата тима, но с пропуски се отличиха Мбайе Диане и Стюарт Армстронг

В 31-ата минута „дроздовете“ получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Фрейзър Форстър. Зад топката застана Матеуш Прейра, който с хладнокръвен изстрел в средата на вратата откри резултата.

Три минути след попадението домакините успяха да удвоят преднината си. Мбайе Диане намери отлично Мат Филипс в наказателното поле, след което крилото реализира красиво отблизо.

Двата тима предложиха равностойна игра през второто полувреме, но отново Уест Бромич стигна до попадение. В 69-ата минута Калъм Робинсън бе намерен в наказателното поле и отблизо направи резултата класически.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Саутхемптън можеше да намали резултата от дузпа, но Джеймс Уорд-Праус не успя да преодолее Сам Джонстън.

По този начин Уест Бромич остава на 19-ата позиция, но вече има в актива си 24 точки с осем по-малко от 17-ия Нюкасъл. От своя страна „светците“ са 14-и с 36.