Легендата на Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни дебютира с успех в новото си поприще на мениджър, след като неговият Дарби Каунти надделя над Борнемут с минималното 1:0 в мач от 25-ия кръг на Чемпиъншип.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Още в 3-ата минута домакините имаха отлична възможност да открият резултата, но Асмир Бегович се намеси решително след изстрел с глава на Камил Йозвиак.

Пет по-късно Доминик Соланке стреля, но в средата на вратата и топката се оказа лесна плячка за босненския страж.

В 31-ата минута „овните“ имаха още една добра възможност, но отново Асмир Бегович бе на мястото си след изстрел на Лий Бюканън.

Минута по-късно Дарби Каунти откри резултата. Кристиан Биелик бе най-съобразителен в наказателното поле и отблизо прати тиопката в мрежата на Борнемут.

През втората част двата отбора предоставиха равностойна игра, но повече попадения не бяха отбелязани в двубоя. „Черешките“ притиснаха съперника си в заключителните минути на двубоя, но вратата на Кели Рос не бе застрашена.

С постигнатия успех Дарби Каунти се измъкна от опасната зона и в момента се намира на 21-ата позиция с актив от 22 точки, докато Борнемут е пети с 20 повече.