Халфът на Манчестър Сити Яя Туре поднесе официално извиненията си към треньорското ръководство на клуба и изрази желанието си отново да играе за "гражданите".

Опитният полузащитник изпадна в немилост, след като в началото на сезона неговият агент Дмитрий Селюк обвини Гуардиола, че е унижил неговия клиент, като го е оставил извън състава за Шампионска лига. Испанският наставник отвърна, че Туре няма да играе под негово ръководство, докато Селюк не се извини за думите си. След дълго мълчание, в крайна сметка самият футболист реши да се извини на Гуардиола.

"Искам да се извиня на треньорското ръководство от мое име и от името на тези, които ме представляват, за неразбирателствата от миналото. Тези изявления не отговарят на моите виждания за клуба и хората, които работят в него. Изпитвам само уважение към Манчестър Сити и желая най-доброто на клуба. Изключително горд съм, че бях част от историята на отбора и искам да помогна на Сити да постигне още повече. Живея, за да играя футбол и да радвам феновете", написа Туре.

До момента няма отговор от страна на Гуардиола и клуба и не е ясно дали Туре отново ще облече светлосиния екип. /БГНЕС