Тотнъм не е толкова опасен отбор, когато Хари Кейн отсъства от състава, но Челси ще планира всички предвидени и непредвидени ситуации, в случай че нападателят се появи на терена в днешното дерби, заяви мениджърът на Сините Томас Тухел.

Кейн, коймо има 12 гола и 11 асистенции в Премиършип през този сезон, е извън групата заради две отделни контузии, които получи в мача с Ливърпул миналата седмица.

"Винаги е по-лесно, когато Хари Кейн не играе. Той е един от най-добрите играчи с номер 9 в света и когато е в добра форма, може би е моделът за номер 9, който всеки един треньор на света иска да има", коментира Тухел.

"Работата му за отборната игра, голмайсторските му качества, невероятен е. Предполагаме, че няма да играе, но докато не отидем на стадиона, нищо не е сигурно. Така че ще се подготвим за всички възможни случаи, добави германският специалист.

Мениджърът на Шпорите Жозе Моуриньо вече обяви, че Хари Кейн може да се върне в игра не по-рано от следващата седмица. И въпреки че се бори за Златната обувка, изоставайки на 3 гола от Мохамед Салах, привлеченият за водещ голмайстор на Стамфорд Бридж германец Тимо Вернер не е отбелязал гол от ноември насам. А треньорът се надява неговият сънародник да си припомни уменията, демонстрирани в РБ Лайпциг, именно довечера срещу Тотнъм.

"Наша задача е да създаваме най-добрите моменти за нападателите. А Тимо да покаже най-доброто от себе си, демонстрирайки бързината си и излизането от втора позиция, защити го Тухел. Той го показва на тренировките, но няма никакво значение, че е така, ако не го прави на мачовете. Не търсим извинения, но Тимо Вернер има добри спомени от стадиона на Тотнъм.

С отбора ще бъдат защитникът Курт Зума и халфът Кай Хаверц, които лекуваха травми и след обяда ще бъде преценено дали ще бъдат дописани в групата.