Воденият от Жозе Моуриньо отбор на Тотнъм Хотспър не допусна никаква изненада и срази с 5:0 във визитата си играещият в осмото ниво в английската футболна пирамида ФК Марийн. „Шпорите” не оставиха никакви съмнения за сериозната си класа срещу тима от Мърсисайд и четири от головете паднаха през първата част. Хеттрик за лондончани реализира Карлос Винисиус, а другият гол през първата част бе дело на Лукас Моура от фаул. Резервата Алфи Дивайн пък вкара петия гол след точно час игра, оформяйки крайния резултат на „Росет Парк”.

Срещата бе историческа поради фактът, че това е най-голямата разлика между два клуба в най-стария футболен турнир – 165 места. На стадиона нямаше привърженици заради пандемията от коронавирус, но вместо това отборът на Марийн продаде над 23 хиляди "виртуални билета" след кампания през социалните мрежи.


100 снимки


Абсолютно резонно още от самото начало Тотнъм завзе инициативата при визитата си, а след шест минути Песант му се наложи да отразява удар на Деле Али от границата на наказателното поле и улови топката. В 20-ата минута обаче Марийн нацели напречната греда на Тотнъм. Кенгни пое топката в центъра и тръгна към вратата на "шпорите". Играчът бе посрещнат от двама футболисти в отбора на Моуриньо и реши да отправи удар от дистанция с левия крак, а топката се отби в напречната греда на Джо Харт.

Това бе предупредителен сигнал за лондончани и те след три минути вкараха първия си гол. Гостите организираха нападение през средата, а Деле Али центрира към Карлос Винисиус. Бразилецът не успя да овладее топката пред вратаря, но след два рикошета в краката му някак я спря и я вкара с много мощ за 1:0.

В 26-ата минута Жедсон Фернандеш отправи мощен удар с десния крак, но топката се спря в трибуната с козирка зад едната врата на домакините. След половин час игра хората на Моуриньо вкараха втори гол. Деле Али даде дълъг пас в наказателното поле за включилия се в нападение Мат Дохърти. Десният бек стреля от въздуха към вратата, а Песант отрази топката, която обаче повторно отиде в Карлос Винисиус, който вкара втория си гол с удар от аутлинията.

Само минута по-късно Тотнъм вкара трети гол, след като Лукас Моура стреля много силно от пряк свободен удар, а шутът бе неспасяем за стража на "моряците - 3:0.

Домакините организираха скоростно нападение отдясно, след като Хюз подаде успореден пас пред наказателното поле на Тотнъм към Джойс. Той стреляс левия крак, но Джо Родън с тялото си блокира удара на Джойс. Класата на Тотнъм си пролича отново в 36-ата минута. Тогава Деле Али разигра с Дохърти, а отбраната на домакините не се справи добре след паса на Уайт към британеца. Топката се озова в Карлос Винисиус, който с техничен удар с левия крак прати топката за четвърти път във вратата на Марийн.

Домакините стартираха агресивно втората част, но в 53-ата минута Тотнъм можеше да реализира и пети гол. Винисиус получи в наказателното поле и стреля от въздуха, но топката прелетя над вратата. В 60-ата минута гостите вкараха гол №5 в сметката си. Тогава Моура видя Алфи Дивайн в наказателното поле, а 16-годишният юноша на "шпорите" отправи много мощен изстрел между двама бранители и вратаря, за да вкара за 5:0.

В 69-ата резервата Гарет Бейл отправи силен удар от свободен удар, но Песант изби в корнер, от който се видя блокиран удар на Жедсон. Срещата продължи в добро темпо за двата отбора, като Тотнъм продължи да настоява с играта си, но сериозни положения пред вратата на Песант нямаше.

Стартовите състави на двата отбора:

Марийн: Песант – Соломон-Дейвис, Джойс, Дивайн, Майли, Рейвън, Кенгни, Хмами, Къминс, Хюз, Бариган

Тотнъм: Харт – Дохърти, Алдервайрелд, Родон, Дейвис, Сисоко, Уайт, Жедсон, Лукас, Винисиус