Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино може да се окаже с доста проблеми в защита преди важния мач с бойкия тим на Евертън от предстоящия кръг във Висшата лига. До последния момент той няма да е наясно дали ще може да ползва дуото си в средата на отбраната. 

Става въпрос за белгийските бранители Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген. Двамата напуснаха с травми предишния мач на "шпорите" със Стоук Сити и тренираха доскоро на облекчен режим. 

Според източници от клуба обаче, шансовете да се появят в игра са доста големи, защото са били извадени навреме срещу "грънчарите" и не са получили по-тежки контузии. Единствено може да останат на пейката, ако Почетино прецени, че не трябва да ги рискува. 

Все пак се очаква мениджърът да им гласува доверие, но готви и резерви варианти за всеки случай. Иначе твърдо аут от сметките му са Дани Роуз и Ерик Ламела, но за тях вече има готови заместници. 

В ответния лагер положението е подобно с контузените играчи. Единствените двама, които със сигурност няма да играят, са Мохамед Бешич и Яник Боласие, но техните проблеми ги вадят от сметките на мениджъра Роналд Куман до края на сезона. Останалите са на линия.