Хари Кейн се отличи с хеттрик, а Тотнъм победи с категоричното 4:0 Стоук Сити в мач от 26-ия кръг на Висшата лига, който се игра на „Уайт Харт Лейн“. „Шпорите“ тотално надиграха своя съперник и можеха да постигнат още по-убедителен успех.

Домакините поведоха още в 14-та минута, когато Хари Кейн се оказа на-съобразителен в наказателното поле на „грънчарите“ и с диагонален удар от средна дистанция изпрати топката във вратата на Лий Грант.

Нова възможност се откри пред „шпорите“ в 23-та минута, когато Кайл Уолкър бе изведен на добра позиция и стреля, но над напречната греда.

Стоук Сити можеше да изравни резултата в следващата атака, когато Ерик Питърс центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Питър Крауч стреля отблизо, но Уго Лорис спаси.

Кайл Уолкър центрира остро в наказателното поле на Стоук в 26-та минута, но Лий Грант се намеси решаващо и успя да избие топката.

Тотнъм пропусна невероятна възможност да удвои своята преднина в 27-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Стоук, Тоби Алдервайрелд продължи с глава към Ян Вертонген, който стреля, но топката се спря в напречната греда.

Хари Кейн отправи хубав диагонален удар в 28-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на „грънчарите“. Две минути по-късно пред Уолкър се откри нова отлична възможност, но ударът му не намери целта.

Тотнъм удвои своята преднина в 32-та минута, когато Кристиан Ериксен центрира от корнер, Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле на Стоук, топката премина между краката на Виктор Уаняма и влетя във вратата на Лий Грант.

Хари Кейн оформи своя хеттрик в 37-та минута. Кристиан Ериксен изпълни късо фаул и подаде към Хари Кейн, който веднага шутира, топката рикошира в крака на футболист от стената и влетя в мрежата на Лий Грант.

Тотнъм поведе с 4:0 в добавеното време на първата част, когато Хари Кейн се измъкна от Бруно Мартинс Инди, след което подаде към Дел Али, който отблизо вкара във вратата на Лий Грант.

Деле Али отправи хубав удар от разстояние, но не бе достатъчно прецизен и топката не намери очертанията на вратата на Лий Грант. Пет минути по-късно Хари Кейн стреля опасно с глава, но над напречната греда.

Тотнъм продължи да доминира и в 71-та минута Хари Уинкс бе на път да реализира пето попадение, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Хари Кейн бе близо до това да вкара четвърти гол в срещата в 73-та минута, но Лий Грант успя да отрази неговия удар.

Лий Грант отново се намеси добре в 84-та минута, когато отрази удара на Деле Али.

Грант отново трябваше да се намесва решаващо в 85-та минута, когато спаси удара на Уолкър.

След тази победа Тотнъм е втори във временното класиране с 53 точки, докато Стоук Сити е десети с 32 точки.