Тотнъм победи Кристъл Палас с 3:1 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите" бяха догонващи в резултата, но успяха да обърнат с два бързи гола в 78-ата и 81-ата минута. Така Тотнъм се върна към победите след загубата от Уулвърхемптън. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Още в 6-ата минута Джордан Аю получи шанс да стреля. Той стигна до прецизно подаване на границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и я изстреля високо над противниковата врата.

В 13-ата минута Адам Уортън си освободи място и стреля от ръба на пеналтерията, но и неговият опит бе много неточен.

Шест минути след това Тимо Вернер пропусна най-добрият шанс за Тотнъм. Той бе изведен очи в очи със стража на гостите, поведе си добре топката, но се забави прекалено със завършващият удар и Сам Джонстън се хвърли в краката му, за да спаси.

В края на първото полувреме Родриго Бентанкур опита от дистанция, но ударът му мина високо над напречната греда.

В 55-ата минута Хюн-Мин Сон стреля опасно, а топката срещна десния страничен стълб и не влезе във вратата на Кристъл Палас.

Само четири минути след това Еберичи Езе даде преднина на гостите, след като вкара хубав гол от пряк свободен удар.

В 62-ата минута Тимо Вернер се измъкна от защитата, напредна и шутира, но Сам Джонстън отново спаси.

В 75-ата минута отново Хюн-Мин Сон имаше добър шанс. Той пое и шутира, но това му изпълнение пък мина опасно близо до вратата.

Три минути след това Тимо Вернер успя да изравни. Бренън Джонсън се справи с противников играч на десния фланг и пусна остро подаване, до което стигна германецът.

Тотнъм успя светкавично да обърне, като в 80-ата минута Кристиан Ромеро получи добро центриране, извиси се и с глава прати топката в мрежата, за да осъществи пълния обрат - 2:1.

Две минути преди края на редовното време Хюн-Мин Сон също се разписа след майсторски изстрел от границата на наказателното поле.

Тотнъм е на петото място с 50 точки, а Кристъл Палас е на 14-ата позиция с актив от 28 пункта.