Отборът на Тотнъм обърна Лестър с инфаркното 3:2 в отложен мач от 17-ия кръг на английската Висша лига. "Лисиците" водеха до последно, но гостите съумяха да отбележат два гола в рамките на 60 секунди в добавеното време и си тръгнаха с трите точки от "Кинг Пауър Стейдиъм". 

Гостите стартираха по-добре и още в деветата минута можеха да поведат в резултата, ако един от защитниците на Лестър не бе блокирал страхотен изстрел на Хари Кейн. 

В 19-ата минута отново ангилйският национал бе в центъра на събитията, надскачайки противников бранител, но ударът му с глава срещна напречната греда. 

Gulliver/GettyImages
13 снимки

В средата на първата част обаче домакините шокираха чрез Патсон Дака, който с изстрел по трева прати топката право в мрежата на Юго Лорис. Тотнъм отвърна в 38-ата минута със страхотна солова акция и неспасяем удар на Хари Кейн. 

След подновяването на играта двата отбора отново си размениха няколко ответни удара, за да се стигне до 76-ата минута, когато Лестър си върна аванса чрез Джеймс Мадисън. 

И точно когато изглеждаше, че шампионатната серия на "шпорите" без загуба ще приключи, Стивън Бергвайн спаси своя тим. Само за 60 секунди Лестър допусна две катастрофални грешки, а нидерландецът се възползва и в двата случая и еднолично оформи обрата. 

Така отборът на Тотнъм грабна трите точки и събра 36 пункта, с които се изкачва на пето място във временното класиране. Лестър от своя страна остава десети с 25 пункта.