Отборът на Тотнъм ще поднови интереса си към полузащитника на Спортинг Лисабон - Бруно Фернандеш през януари, пише местното издание A Bola.

25-годишният португалски национал бе сериозно свързван с преминаване в редиците на „шпорите“ през лятото, но до сделка така и не се стигна. Самият футболист разкри преди месец и половина, че се е съгласил да премине в лондонския клуб, но Спортинг е блокирал трансфера му.

„Както всички знаете, Тотнъм отправиха много предложения към мен. Всичко бе точно за мен, или така трябваше да бъде“, сподели тогава 24-годишният футболист за GQ Portugal.

„Никога не съм имал особени претенции, мениджърът ми винаги се грижеше за финансовата страна. Моята цел беше и остава да играя в Англия – Спортинг го знаеше, вие го знаехте, и имаше необходимите условия това да се случи. Но Спортинг не приеха предложената оферта и аз уважавам тяхното решение“.

Фернандеш преподписа с португалския клуб за пет години миналото лято, въпреки че сделката включва освобождаваща клауза на стойност 31 млн. паунда. Ако някой клуб бе предложил сумата, но Спортинг бе отказал на свой ред, играчът щеше да получи 4.5 млн. паунда компенсация. Според информациите, Спортинг оценяваше полузащитника на 60 млн. паунда. През миналия сезон той се наслади на великолепна кампания, вкарвайки 32 гола в 50 мача във всички турнири. /БГНЕС